Schrijnwerker gezocht in Renaix (9600)?

Vind de beste schrijnwerker in Renaix (9600) en omstreken

Bent u op zoek naar een kwaliteitsvolle en ervaren schrijnwerker uit Renaix (9600)? Dan bent u hier aan het juiste adres. Ontvang tot 5 gratis en vrijblijvende offertes in Renaix (9600).

☛ Ontvang GRATIS offertes ☚

Prijs schrijnwerk in Renaix (9600)

Schrijnwerk heeft geen vaste prijs. Afhankelijk van wat u wenst, welke materiaal uw voorkeur draagt,… kunnen de prijzen enorm van elkaar verschillen. Prijzen kunnen namelijk variëren van € 700 voor houten inbouwkasten tot € 20.000 voor een houten keuken op maat.

Prijs schrijnwerk

Prijs schrijnwerker per uur

Het uurtarief van een professionele schrijnwerker varieert tussen € 40 en € 60, excl. BTW. Voor een volledige dag rekent u dus zo’n € 350. Dit uurloon is echter een loutere richtprijs. Afhankelijk van onderstaande factoren kunnen er door de schrijnwerker nog een aantal extra kosten aangerekend worden:

  • Welke werken moet de schrijnwerker precies uitvoeren?
  • Welk materiaal verkiest u? Hout, aluminium of PVC?
  • In sommige situaties kan de schrijnwerker ook nog voorrijkosten aanrekenen. Dit is echter zelden het geval als u een specialist uit de buurt kiest.

Wenst u zoveel mogelijk te besparen op de prijs van een schrijnwerker? Vergeet dan niet een offerte aan te vragen. Zo vergelijkt u de beste prijzen en bepaalt u zelf met welke specialist u in zee wilt gaan.

Wat is schrijnwerk?

Schrijnwerk kan twee verschillende betekenissen hebben, afhankelijk of u kiest voor binnen-of buitenschrijnwerk. Binnenschrijnwerk staat gerelateerd met fijn maatwerk terwijl het bij buitenschrijnwerk meer gaat om het plaatsen van een houten bijgebouw, tuinhuis, ramen,… Laten we beide mogelijkheden even van naderbij bekijken.

1. Binnenschrijnwerk

Wie aan schrijnwerk denkt, denkt voornamelijk aan hout. Maar dat hoeft het niet altijd te zijn. De term schrijnwerk omvat de dag van vandaag een breed aanbod aan verschillende mogelijkheden en materialen. Maak zelf een keuze uit onderstaande lijst:

⇒ Binnendeuren

Binnendeuren plaatsen

Binnendeuren hebben het voordeel dat ze lang meegaan, maar redelijk snel gedemodeerd raken. Het zou echter zonde zijn om al uw deuren te vervangen terwijl de schrijnwerker uw binnendeur nieuw leven kan inblazen.

Het renoveren van binnendeuren kan op verschillende manieren. U kan ervoor kiezen om de deur te laten overschilderen, maar in de meeste gevallen zal de schrijnwerker u voorstellen om ook het oppervlak te vervangen. U behoudt dan nog wel de kern van de deur. Zo draagt u ook nog bij aan een milieuvriendelijke renovatie.

Bij een binnendeurrenovatie laat u ook best even het deurkozijn nakijken. Laat de schrijnwerk nakijken of er geen houtrot aanwezig is. Beslis nadien wat u er juist aan wenst aan te passen.

Tenslotte komt ook nog het glas en deurbeslag. Kies iets die matcht bij de stijl van uw deur. Strakke, zwarte deurklinken zullen bijvoorbeeld niet passen bij een moderne binnendeur. Een professionele schrijnwerker kan u hierbij steeds adviseren.

⇒ Trappen

Trappen kunnen naargelang het materiaalsoort sterk in prijs verschillen. Van beton tot hout, of zelfs glas, bekijk vooraf de mogelijkheden en kies de trap die past bij uw interieurstijl.

Buiten de stijl zijn er nog een aantal factoren waar we u graag de aandacht op willen laten vestigen:

  • Bent u op zoek naar een stijlvolle trap die iedereen in het oog springt, of dient de trap louter functioneel te zijn? Dat u nu kiest voor een klassieke, rustieke of moderne uitvoering, hout wordt een steeds populairder houtsoort. Binnen de trapstijl dient ook de keuze gemaakt te worden in de trapconstructie. De meestvoorkomende trapconstructies zijn o.a. de steektrap, draaitrap, …
  • Bent u iemand die op zijn trap naar redelijk wat verlichting zoekt? Dan bestaan er twee mogelijkheden: open traptreden voor een maximale lichtinval of trapverlichting dankzij ingebouwde LED-lampen.
Trappen op maat

Wil u in uw woning zoveel mogelijk ruimte besparen, laat de schrijnwerker dan even langskomen. Hij bekijkt samen met u de verschillende mogelijkheden en maakt u een vrijblijvend voorstel op maat.

⇒ Plinten

Misschien lijken plinten u wel onbelangrijk, toch leveren ze de perfecte afwerking in uw interieurrenovatie.

Maar hoe kiest u de juiste plinten? Weet eerst en vooral dat er verschillende soorten plinten beschikbaar zijn: holle plinten, plakplinten, renovatieplinten en plinten met clipsysteem. Eens u hieruit een keuze gemaakt hebt, kan u de stijl van uw plint bepalen. Heeft u een modern interieur, dan zullen gladde plinten hier perfect bij aansluiten.

Een niet onbelangrijk detail is de hoogte van de plint. Gewoonlijk kiest men voor plinten van 9 tot 12 centimer hoogte. Daartegenover zullen bij iets oudere woningen, zoals herenhuizen, hogere plinten iets beter ‘matchen’.

En uiteraard… kies de juiste kleur. Hoewel er vroeger standaard gekozen werd voor plinten in dezelfde kleur en materiaal als de vloer, gaat vandaag de voorkeur uit naar plinten die aansluiten bij de kleur van de muur. Welke keuze is de beste? De beslissing ligt bij u!

⇒ Ingebouwde kasten

Extra opbergruimte in huis is altijd welkom. Heeft u echter geen zin om uw salon, slaapkamer,… te vullen met een extra kast? Dan kunnen ingebouwde kasten de oplossing bieden. Zo vermijdt u alvast verloren ruimtes.

Ingebouwde kasten bestaan in 3 verschillende uitvoeringen: open, gesloten of een combinatie van de twee. Kiest u voor gesloten inbouwkasten, dan heeft u nog de keuze tussen drie kastdeuren nl. draaideuren, schuifdeuren en spiegeldeuren.

Het materiaal dat u voor uw ingebouwde kast kiest hangt uiteraard af van het budget dat u ervoor over hebt. Hout draagt echter meestal de voorkeur.

Schrijnwerk: meubels op maat

⇒ Meubels op maat

Indien u bouwt of renoveert denk u er misschien ook aan om op termijn al uw meubels te vervangen. Heeft u er een redelijk budget voor over, dan kunt u uw meubels op maat laten maken door een schrijnwerker.

Bij maatmeubels wordt voornamelijk met hout gewerkt. Zoals voordien aangehaald gaat schrijnwerkerij echter veel verder dan enkel nog alleen maar hout. Zo kan u er ook voor kiezen om kunststof of metalen meubels op maat te laten vervaardigen.

2. Buitenschrijnwerk

⇒ Buitendeuren

Afhankelijk van de staat van uw woning zal de buitendeur enkel een kleine renovatie moeten ondergaan of volledig vervangen moeten worden. Bij kleine renovaties zal het bijvoorbeeld voldoende zijn om de deur te verfrissen met een klein likje verf. Zorg er wel voor dat u verf gebruikt die regenbestendig is.

Buitendeuren (meestal voordeuren) moeten echter perfect aansluiten met de stijl van uw woning. Dat het nu om PVC, aluminium of hout gaat, vraag steeds raad aan een ervaren schrijnwerker die u op gepaste wijze zal kunnen adviseren.

⇒ Ramen

Het voordeel aan nieuwe ramen is dat ze in alle mogelijke uitvoeringen, stijlen, kleuren en materialen verkrijgbaar zijn. De keuze die u maakt zal vooral afhangen van uw persoonlijke keuzes en budget.

Kiest u voor houten ramen? Dan is uw grootste voordeel dat u zich geen zorgen moet maken over de kleur. Houten ramen kunnen namelijk éénvoudig overschilderd worden.

Schrijnwerk: ramen

⇒ Houten gevelbekleding

Houten gevels worden een steeds grotere trend die uw woning zowel een rustieke als hedendaagse “touch” geven.

Bij houten gevelbekledingen zal vooral de duurzaamheidsklasse van belang zijn. Afhankelijk van wat u wenst gaat deze duurzaamheid van klasse I (zeer duurzaam) tot klasse V (niet duurzaam, onbehandeld hout). Vergis u echter niet, laat u een minder duurzame houtsoort behandelen tegen vocht, dan kan een houten gevelbekleding gemakkelijk 25 jaar meegaan, ongeacht de houtsoort.

⇒ Houtskeletbouw

Een houtskeletbouw betekent dat de dragende elementen van uw woning bestaan uit houten stijlen en balken. Een houtskeletbouw wordt op nieuwbouw en aanbouw toegepast. Waarom kiezen voor een houtskeletbouw?

  1. Een houtskelet is tot 30% lichter;
  2. Bij houtskeletbouw heb je minder risico op koudebruggen;
  3. Een houtskelet is energiezuinig;
  4. Een houtskelet is duurzaam.

⇒ Houten carport

Wilt u voornamelijk in de herfst en de winter uw wagen beschermen tegen weersinvloeden? Dan kan er naast de garage ook geopteerd worden voor een carport. En jawel, hout draagt hier ook weer de voorkeur. Niet alleen is een houten carport een stuk goedkoper dan de aanbouw van een garage, je creëert ook extra ruimte die als berging kan dienen.

⇒ Veranda

Voor wie ook buitenwil genieten van een landelijke en rustieke stijl, is de aanbouw van een houten veranda of terrasoverkapping de beste keuze. Ook binnen deze categorie variëren de profielen, types en uitvoeringen sterk van elkaar. Totaalveranda of open veranda? PVC, materiaal of hout? Laat u begeleiden en adviseren door ervaren vakmannen voor uw houten veranda op maat!

Schrijnwerker gezocht? Wacht niet langer, vraag uw offerte aan!

Prijs schrijnwerk Wie voor schrijnwerk kiest, kiest voor kwaliteit. Niet alleen beschikt u over materiaal op maat van uw woning, u verhoogt ook nog eens uw wooncomfort en de waarde van uw huis.

Conclusie: Schakel de ervaring in van een ervaren schrijnwerker! Vul het onderstaand formulier in en ontvang tot 5 gratis offertes van schrijnwerkers in Renaix (9600)


Contact


Op zoek naar een ervaren schrijnwerker? Wij brengen u in contact met de beste schrijnwerker uit Renaix (9600) en omstreken. Vul ons contactformulier in en wij bellen u binnen de 48u!